Raugintos cukinijos

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
15min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jaunas neperaugusias cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus ir sustatykite į trilitrinį stiklainį arba emaliuotą puodą. Tarp cukinijų pridėkite salierų, vyšnių, krienų, svarainių lapų, krapų stiebų su žiedynais.

Išvirkite marinatą: 1 litrui vandens reikės 50 g druskos. Marinatą atvėsinkite ir užpilkite dar truputį šiltu cukinijas, paskui uždenkite lėkštute ir prispauskite sunkiu daiktu. Cukinijos išrūgsta po 3-4 dienų, tada jas padėkite į šaldytuvą, kur jos gali stovėti 2 savaites.

Jeigu norite raugintas cukinijas valgyti visą žiemą, sudėtas į stiklainius ir užpiltas marinatu pasterizuokite 15 min. 80 laipsnių temperatūroje, paskui sandariai uždarykite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Cukinijos (jaunos)
Marinatui:
1 l Vanduo
50 g Druska
Sudėtingumas :