© D.Lauručio nuotr.
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pirmiausiai smidrus plonai nulupame, nupjaustome jų sumedėjusius kotelius, surišame ir verdame puode pastačius stačiai, kad kotai išvirtų vandenyje, o viršūnės – garuose. Jie išverda per 4 - 5 minutes. Išvirę perliejame šaltu vandeniu, nusausiname ir sudedame į lėkštę.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: belgiškai ruošti smidrai
© D.Lauručio nuotr.

Tuomet kietai išverdame kiaušinius, atšaldome ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame pjaustytus kiaušinius. Juos kiek apkepame, tada suberiame džiūvesėlius ir pakepame, kol džiūvėsėliai tampa traškūs. Gardiname kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.

Ant išvirtų smidrų išspaudžiame citrinos sulčių ir užpilame svieste keptus kiaušinius su džiūvėsėliais.

„Perlieti vandeniu reikia, kad jie neprarastų savo žalios spalvos. Nes jei neperliesi, jie bus chaki spalvos. Visas žalias daržoves reikia perlieti lediniu vandeniu“, - gamindama pasakojo R. Ničajienė.

„Šitas receptas įdomus tuo, kad virtus kiaušinius dar reikia pakepti svieste. Belgai labai mėgsta gaminti šparagus“, - patikino kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė R. Ničajienė.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: belgiškai ruošti smidrai
© D.Lauručio nuotr.

Belgiškai ruošti smidrai, anot knygos autorės, labai tinka prie baltojo vyno ir su balta skrudinta duona.

„Patiekalo užtenka dviems žmonėms prie vyno normaliai vakarienei. O jei tik paragavimui – gali užtekti ir keturiems“, - sakė ji.

Renata šviežius produktus įsigijo Palangoje duris atvėrusiame prekybos centre „Fresh Market“.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai