„Tulpės lėkštėje“
© Organizatorių nuotr. (Vytauto Skuobo nuotr.)
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

„Tulpė – viena gražiausių pavasarį žydinčių gėlių. Daugybės įvairių spalvų ir formų tulpės sužavės kiekvieną, - pasakoja Ruslanas Bolgovas, - Motinos dienos proga kviečiu pagaminti itin pavasarišką patiekalą iš vištienos, pagardintą mėtų natomis, šilumos suteikiančiu imbieru, patiektą su spalvingomis daržovėmis.“

Apelsinų džemas, kurį virtuvės meistras siūlo naudoti ruošiant marinatą, primena Italiją. Šioje šalyje, pasak Ruslano Bolgovo, gaminami skaniausi patiekalai, tad šilto skonio vištienos patiekalas trumpam nukels Jus į šią šalį.

„Juk skaniausius patiekalus gamina mamos, todėl šią dieną Jūs nustebinkite jas, - teigia virtuvės šefas, - Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas...“

Ruslanas Bolgovas
Ruslanas Bolgovas
© Organizatorių nuotr. (Vytauto Skuobo nuotr.)

Gaminame marinatą:

Visus marinatui skirtus ingredientus sudedame i smulkintuvą ir sumalame iki vientisos mases. Paruoštą marinatą supilame ant vištienos sparnelių petelių „Tulpių“ ir palaikome per naktį šaldytuve (galima marinuoti ir tą pačią dieną, tik reikėtų palaikyti 3-4 val.)

Gaminame patiekalą:

Pamarinuotas „Tulpes“ kepame 25 min. 180 C temperatūroje. Patiekti rekomenduojama su plonai supjaustytomis spalvotomis daržovėmis: agurkų juostelėmis, ridikėlių griežinėliais, pomidorų skiltelėmis, įvairių spalvų morkų bei burokėlių griežinėliais, na ir žinoma valgomosiomis gėlėmis: begonijomis, našlaitėmis.

Tinka: Gurmanams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai