© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 110min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešlai vandenyje (iki ~20C) išmaišome mieles su druska. Dedame aliejų ir sijojame miltus. Minkome tešlą kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Susukame į bandą ir valandai palaikome šaldytuve.
Tešlos išeina daug, šiam patiekalui reikia apie 400 g, likusį kiekį užšaldau arba naudoju picai.

Įdarui aliejuje apkepame smulkiai sukapotą česnaką ir svogūną. Dedam prieskonius ir susmulkintus grybus. Pakepame kol išgaruos skystis. Dedama pomidorų pastą. Gerai išmaišome. Masė turi būti blizgi, bet be skystimo.

Iš atvėsusios tešlos kočiojame ploną lakštą (kaip virtinukams). Su stikline išspaudžiame formeles ant jų dedame po truputį įdaro ir kruopščiai užspaudžiame kraštus. Dedame ant sviestinio popieriaus ir aptepame kiaušinio- aliejaus plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepti 200 C apie 20 min.

Dėkojame Ievai už receptą!

Tinka: Iškylai
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Skanuskasneliai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai