Pyragas su varške ir obuoliene – pagal senovinį receptą

Pyragas su varške ir obuoliene
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į šiltą pieną suberkite cukrų, išmaišykite mieles, įmaišykite kelis šaukštus miltų ir palikite 30 minučių šiltai pastovėti.

Suberkite druską, įmaišykite kiaušinių trynius, likusius miltus, gerai išminkykite, aptepkite aliejumi, uždenkite ir palikite šiltai dar porai valandų.

Varškę ištrinkite ir išsukite su minkštu sviestu, cukrumi ir kiaušiniais iki tyrės.

Suberkite miltus ir nuplautas razinas. Gerai išmaišykite.

Pyrago formą ištieskite kepimo popieriumi.

Pakilusią tešlą iškočiokite iki 1 cm storio lakšto. Išpjaukite skritulį, kuris tiktų į kepimo formą. Iškočiokite tešlą dar kartą ir išpjaukite juostelę ar juosteles, iš kurių padarysite pyrago kraštus (pirštais gerai prispauskite juostelės apatinį kraštą prie pagrindo). dar turi likti tešlos juostelių pyrago viršui.

Pabarstykite pyrago dugną cinamonu, sukrėskite varškės masę, išlyginkite.

Ant viršaus sukrėskite obuolienę ir išlyginkite.

Likusias tešlos juosteles kryžiuokite ant pyrago viršaus. Kraštelius prispauskite prie tešlos sienelių.

Aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sviesto drožlėmis.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
1 kg Miltai
2 stiklinė Pienas
4 vnt. Kiaušinių tryniai
200 g Cukrus
30 g Mielės
žiupsnelis Druska
Įdarui
800 g Varškė
3 vnt. Kiaušiniai
250 g Cukrus
120 g Sviestas
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
200 g Razinos
1 šaukštas Miltai
200 g Obuolienė
Viršui
1 vnt. Kiaušiniai
50 g Sviestas
Porcijos: 12
Sudėtingumas :