Pyragas su uogiene

 (13)
Autorius: Greta
Nuostabaus skonio trapus pyragas su uogiene. Skaniausias dar šiltas. Patikėkit, ant stalo ilgai neužsibus.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.7931 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Virš vandens garų ištirpinkite sviestą. Palaukite kol atvės, tada sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir įmuškite kiaušinius. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir suberkite juos į masę.

Išminkykite tešlą, padalinkite ją į dvi dalis, mažesnę dalį valandai įdėkite į šaldytuvą. Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant jos tolygiai paskirstykite didesnę dalį tešlos.

Supilkite uogienę ir paskirstykite ją šaukštu. Ištrauktą tešlos dalį iš šaldytuvo sutarkuokite tarka ir užbarstykite ant pyrago viršaus. Dėkite kepimo formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.

Pirštus apsilaižysite!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Kiaušiniai
3 stiklinė Miltai
200 g Sviestas
1 stiklinė Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
200 g Uogienė
Sudėtingumas :