Pyragas su sūriu ir lašiša

Sūrio lašišos pyragas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pasigaminkite pyrago pagrindą – tešlą. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite miltus, žiupsnelį druskos, kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir smulkinkite apie 5-7 sekundes. Turite gauti miltuotų sviesto trupinių.

Kiaušinį lengvai išplakite. Tuomet kiaušinio plakinį po truputį supilkite į miltuotus sviesto trupinius ir virtuvinį kombainą įjunkite dar 3-5 sekundėms. Jeigu gauta tešla vis dar nėra vientisa, įdėkite vieną valgomąjį šaukštą grietinės ir dar kartą išmaišykite.

Gautą tešlą iškočiokite, suvyniokite į medžiaginę servetėlę ir 40-60 minučių palikite šaldytuve. Atšaldytą tešlą iškočiokite ir išklokite ja apvalią kepimo formą, tešlos krašteliai turi dengti dalį formos sienelių. Tešla išklotą formą vėl įdėkite į šaldytuvą.

Lašišą nuplaukite, nulupkite odą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Mėlynojo pelėsio sūrį sulaužykite nedideliais gabaliukais.

Pasiruoškite užpilą. Kiaušinius įmuškite į gilų dubenį, pagardinkite žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais pipirais, išplakite. Supilkite grietinėlę arba pieną ir viską dar kartą gerai išplakite.

Iš šaldytuvo išimkite kepimo formą, išklotą tešla. Į formą įtieskite kepimo popieriaus, ant jo užpilkite didelę saują sausų pupelių (pupelės neleis tešlai iškilti).

Tešlą kepkite 10-15 minučių iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai tešla iškeps, išimkite kepimo popierių ir pupeles. Iš pradžių ant tešlos sudėkite tarkuotą fermentinį sūrį, tuomet lašišos eilė, galiausiai mėlynojo pelėsio sūrio (jeigu pelėsinių sūrių nemėgstate, jį galite pakeisti feta ar paprasčiausia varške). Viską gardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais (tik nepadauginkite).

Pasiruoštą pyragą užliekite kiaušinių plakiniu.

Pyragą kepkite 30-40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
150 g Sviestas
260 g Miltai
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Grietinė
žiupsnelis Druska
Įdarui:
300 g Lašišos filė
50 g Kietasis sūris
50 g Sūris su mėlynuoju pelėsiu
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Užpilui:
200 ml Pienas
2 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :