© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešlai miltus suberkite į didelį dubenį. Ten pat suberkite druską, cukrų ir maltą muskato riešutą.

Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir trinkite tarp mirštų su miltais, kol pasidarys trupiniai. Supilkite pieną ir minkykite tol, kol tešla taps vienalytė.

Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldymo kamerą.

Šaltą tešlą iškočiokite į maždaug 5 mm storio apskritimą, kad būtų šiek tiek didesnis nei kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais ir įklokite tešlą, padarydami bent 3 cm aukščio kraštus.

Ant tešlos paklokite kepimo popierių, užberkite pakelį pupelių arba žirnių, ir kiškite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Po 40 min. išimkite tešlą, atsargiai nuimkite popierių su kruopomis.

Įdarui virš verdančios vandens vonelės dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, kiaušinį, cukrų ir plakite, kol masė taps lipni ir tąsi. Tada sudėkite sviestą, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite citrinos sultis.

Gerai išmaišykite ir greitai dubenį statykite į puodą su kiek galima šaltesniu vandeniu. Maišykite masę, kol atvės.

Gautą įdarą supilkite į iškeptą paplotį. Papuoškite braškėmis ir mėtų lapeliais, apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai