Pyragas su persikais ir brie sūriu

Pikantiško sūrio pyragas su vaisiais ir pelėsiniu sūriu.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pyrago pagrindui paruoškite trapią tešlą. Sumaišykite miltus su sviestu, kad gautųsi gumulėliai. Vėliau suberkite cukraus pudrą, druską ir vanilinį cukrų. Į masę įmaišykite kiaušinio trynį. Gautą trapią tešlą sudėkite į skardą, vienodai paskleidžiant ir prispaudžiant tešlą prie formos dugno ir kraštų. Kepkite iš anksto įkaitintoje iki 190º C orkaitėje apie 20 min.

Įdarui imkite sunokusius, sultingus persikus. Nuplikinkite juos verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Minkštimą supjaustykite 5 mm storio skiltelėmis. Persiko skilteles sudėkite į lėkštę, pabarstykite cukrumi ir palikite keletui minučių.

Užpilui išplakite grietinėlę su kiaušiniu ir cukrumi. Sūrį brie supjaustykite mažais kubeliais. Dalį sūrio sudėkite į grietinėlę.

Persikus sudėkite ant formos dugno (pyrago pagrindo) ir užpilkite grietinėlės mišiniu. Kepkite orkaitėje apie 15 – 20 min.

Po to išdėliokite sūrio gabalėlius ant pyrago viršaus ir pyragą vėl dėkite į orkaitę. Kepkite tol, kol sūris įgaus kreminį atspalvį. Iškepusį pyragą palikite formoje, taip galėsite lengviau supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
200 g Miltai
140 g Sviestas
100 g Cukraus pudra
20 g Vanilinis cukrus
1 vnt. Kiaušiniai (tryniai)
2 žiupsnelis Druska
Įdarui:
3 vnt. Persikai
100 g Brie sūris
100 ml Grietinėlė (30% riebumo)
1 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Cukrus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :