Pyragas su obuolių įdaru

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pasigaminkite tešlą. Sumaišykite miltus su druska. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, supilkite aliejų, suminkykite tešlą trupiniais.

Po truputį supilkite vandenį, vis minkydami tešlą. Paskui suminkykite tešlos trupinius į rutulį, padalinkite jį į dvi dalis – vieną didesnę, kitą mažesnę. Pusvalandžiui ar nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Pasigaminkite įdarą. Sumaišykite dubenyje 150 g cukraus, krakmolą, muskato riešutą, cinamoną, obuolių gabalėlius, citrinos sultis.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didesnį tešlos rutulį, įklokite apskritą tešlos lakštą į kepimo formą. Už kraštų išsikišusius lakšto kraštus nupjaustykite, palikite papuošimams. Sudėkite ant dugno įdarą, išdėliokite kubeliais supjaustytus 2 šaukštus sviesto.

Iškočiokite antrą tešlos rutulį į apskritimą,supjaustykite juostomis. Juostas išdėliokite ant pyrago viršaus grotelėmis.

Pyrago viršų aptepkite plaktu baltymu ir apibarstykite šaukšteliu cukraus.

Kepkite pyragą 1 val. 10 min. įkaitintoje orkaitėje. Kad paviršius nepridegtų, po 40 min. uždenkite folija.

Pyragą galite valgyti šiltą arba atvėsusį.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
2.5 stiklinė Miltai
100 g Sviestas
6 šaukštas Aliejus
6 šaukštas Vanduo
žiupsnelis Druska
Įdarui:
1,5 kg Obuoliai
150 g Cukrus
40 g Krakmolas
0,5 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Muskato riešutai
žiupsnelis Druska
1 šaukštelis Citrinų sultys
2 šaukštas Sviestas
1 vnt. Kiaušinių baltymai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :