© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
4.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pasigaminkite tešlą. Sumaišykite miltus su druska. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, supilkite aliejų, suminkykite tešlą trupiniais.

Po truputį supilkite vandenį, vis minkydami tešlą. Paskui suminkykite tešlos trupinius į rutulį, padalinkite jį į dvi dalis – vieną didesnę, kitą mažesnę. Pusvalandžiui ar nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Pasigaminkite įdarą. Sumaišykite dubenyje 150 g cukraus, krakmolą, muskato riešutą, cinamoną, obuolių gabalėlius, citrinos sultis.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didesnį tešlos rutulį, įklokite apskritą tešlos lakštą į kepimo formą. Už kraštų išsikišusius lakšto kraštus nupjaustykite, palikite papuošimams. Sudėkite ant dugno įdarą, išdėliokite kubeliais supjaustytus 2 šaukštus sviesto.

Iškočiokite antrą tešlos rutulį į apskritimą,supjaustykite juostomis. Juostas išdėliokite ant pyrago viršaus grotelėmis.

Pyrago viršų aptepkite plaktu baltymu ir apibarstykite šaukšteliu cukraus.

Kepkite pyragą 1 val. 10 min. įkaitintoje orkaitėje. Kad paviršius nepridegtų, po 40 min. uždenkite folija.

Pyragą galite valgyti šiltą arba atvėsusį.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai