© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Lašišos filė padalinkite į 2 gabalus ir patikrinkite, ar neliko ašakų. Jeigu liko, pincetu jas išrinkite.

Spanguoles perrinkite, nuplaukite, sutrinkite, sumaišykite su imbieru, muskatu ir kambario temperatūros sviestu, pagardinkite druska bei pipirais. Lašišą įtrinkite gautu mišiniu.

Miltais pabarstykite kepimo formą ir išklokite į ją pusę bemielės tešlos. Ant tešlos uždėkite lašišą, užklokite antruoju lakštu tešlos, kraštus gražiai susukite. Kiaušinį išplakite ir gautu plakiniu patepkite pyrago viršų.

Kepkite 30-40 minučių 170 laipsnių orkaitėje.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai

Ingredientai

1 kg Lašišos filė
25 g Spanguolės
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1/2 šaukštelis Džiovinto imbiero milteliai
1/2 šaukštelis Muskato riešutai
75 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
500 g Bemielė tešla