© gourmantineblog.com nuotr.
Pagaminamas per: 50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešlai sumaišykite sviestą su miltais, cukrumi, druska ir smulkintais rozmarinais. Išplakite plaktuvu. Masė turi būti duonos trupinių konsistencijos.

Įmuškite į masę kiek išplaktą kiaušinį, išmaišykite ir dar apie 30 s. paplakite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, įklokite lakštą į apskritą kepimo formą ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 20 min.

Paskui pabadykite tešlą šakute. Užklokite tešlos lakštą kepimo formoje sviestiniu popieriumi, ant viršaus užberkite pupelių. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Paskui nuimkite popierių ir pupeles, dar 5 min. pakepkite.

Kriaušes perpjaukite perpus, išimkite sėkleles, nulupkite.

Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kriaušių puseles, pakepkite po kelias minutes iš abiejų pusių ant vidutinio karštumo viryklės

Supilkite apelsinų sultis, sudėkite medų, uždenkite keptuvę dangčiu, patroškinkite 10 – 15 min., kol išgaruos skystis ir kriaušių puselės pasidengs karamele.

Palikite kriaušių puseles pravėsti, paskui supjaustykite griežinėliais.

Padažui pakaitinkite pieną su tarkuota apelsino žievele, nukaiskite, o 10 min. vėl užkaiskite ant viryklės.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, pamažu maišydami supilkite pieną.

Sudėkite kriaušių skilteles ant pagrindo. Nuo kremo nugriebkite putas, tada užliekite ant kriaušių, pašaukite į orkaitę ir 25 min. kepkite.

Paskui palikite pyragą pravėsti ir patiekite.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai