Pyragas su aviečių uogiene
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
4.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešlai miltus suberkite į didelį dubenį.

Ten pat suberkite druską, cukrų ir maltą muskato riešutą.

Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir trinkite tarp mirštų su miltais, kol pasidarys trupiniai.

Supilkite pieną ir minkykite tol, kol tešla taps vienalytė.

Atskirkite ketvirtį tešlos.

Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldymo kamerą.

Šaltą tešlą - didesnį gabalą - iškočiokite į maždaug 5 mm storio apskritimą, kad būtų šiek tiek didesnis nei kepimo forma.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais ir įklokite tešlą, padarydami bent 3 cm aukščio kraštus.

Įdarui sutrinkite avietes su cukrumi (galite naudoti ir praeitų metų virtą uogienę) ir sumaišykite su krakmolu.

Įdarą supilkite ant pagrindo.

Mažą tešlos gabalėlį gana plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Jomis ant pyrago supinkite tinklą.

Dėkite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.

Iš formos išimkite jau atvėsusį.

Tinka: Vegetarams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai