© Recepto autorė
Įvertinimas:
3.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

  • Pirmiausia, jei medus nėra visiškai skystas, jį lengvai pakaitinu virš garų vonelės. Kartu dedu ir kokosų aliejų, kadangi šis dažniausiai irgi būna gan kietas. Tam užtenka vos kelių minučių. Jei medus su aliejumi neužkaito per daug, į tą patį dubenėlį mušu kiaušinį (mėgstu naudoti kiek galima mažiau indų...) ir jį išplaku iki putų.
  • Į puodelį kefyro įdedu šaukštelį sodos (tam, kad rūgštis nugesintų specifinį sodos skonį) ir viską supilu į kiaušinio plakinį. Atsargiai išmaišau.
  • Kepimo miltelius sumaišau su miltais ir druska ir viską suberiu į drėgną mišinį. Dabar labai svarbu tešlos nepermaišyti, todėl maišau ją lyg tai būtų morengas, miltus tarsi įlankstau į tešlą kabindama truputį nuo šonų ir "lenkdama" link vidurio. Kai daugmaž nebesimato sausų miltų, iškart nustoju maišyti, tešla turi atrodyti truputį gumuliuota ir pilna oro.
  • Į įkaitintą keptuvę dedu šaukštelį kokosų aliejaus ir su kabindama po šaukštą dedu tešlą į keptuvę. Kepti blynus geriausia ant vidutiniškai silpnos ugnies, kol šie tampa tamsiai auksinės spalvos iš abiejų pusių. Nevartyti per daug - apversi vieną kartą ir palikti.
  • Valgyti, kol karšti, užsidėjus gabalą medaus korio ant viršaus. Ir, be abejo, valgyti su visu koriu! Galima uždėti ir šviežių uogų, jos pridės malonaus rūgštumo prie saldaus medaus.

Purūs lyg debesėliai kefyro blyneliai su medumi
© Recepto autorė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai