Provanso višta VELYKŲ stalui

 (2)
Provanso višta
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Vištienos ketvirčius nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinais ir smulkintais kmynais.

Sudėkite į dubenį, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų.

Plonai supjaustykite apelsiną, nulupkite česnako skilteles, perpjaukite į kelias dalis ir peilio šonu sutraiškykite. Apelsinų griežinėlius dubenyje suminkykite su česnakais.

Šiuo mišiniu gerai įtrinkite vištieną, vėl sudėkite į dubenį ir palikite dar valandai pastovėti.

Kepimo indo apačią ištepkite sviestu ir sudėkite vištienos ketvirčius.

Ant viršaus užpilkite apelsinų marinato skystimą, sudėkite apelsinus ir česnakus.

Kepimo indą uždenkite maistine folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių, nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Vištos ketvirčiai
1 vnt. Apelsinai
6 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Druska
pagal skonį Pipirai
1 šaukštas Čiobreliai
1 šaukštas Rozmarinai
1 šaukštas Kmynai
1 šaukštas Sviestas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :