Provanso višta
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Vištienos ketvirčius nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinais ir smulkintais kmynais.

Sudėkite į dubenį, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų.

Plonai supjaustykite apelsiną, nulupkite česnako skilteles, perpjaukite į kelias dalis ir peilio šonu sutraiškykite. Apelsinų griežinėlius dubenyje suminkykite su česnakais.

Šiuo mišiniu gerai įtrinkite vištieną, vėl sudėkite į dubenį ir palikite dar valandai pastovėti.

Kepimo indo apačią ištepkite sviestu ir sudėkite vištienos ketvirčius.

Ant viršaus užpilkite apelsinų marinato skystimą, sudėkite apelsinus ir česnakus.

Kepimo indą uždenkite maistine folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių, nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai