Prancūziškos salotos su karštu ožkų sūriu

Tuo metu, kai Palangoje neseniai duris atvėrusiame viešbutyje „Amberton Green Apartmens“ viešėjo dainininkė Aistė Pilvelytė, apsilankė ir kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė, tinklaraščio sezoninevirtuve.lt kūrėja Renata Ničajienė. Specialiai Aistai ji pagamino prancūziškų salotų su karštu ožkų sūriu. Produktus R. Ničajienė įsigijo Palangoje neseniai atsidariusiame „Fresh Market“.
© DELFI (D.Lauručio nuotr.)
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Salotų lapus nuplauname ir išdžioviname salotų džiovyklėje. Didesnius salotų lapus suplėšome, mažesnius paliekame sveikus ir sudedame į salotinę.

Pagaminame padažą salotoms: užsukamame indelyje actą suplakame su aliejumi ir prieskoniais. Pagamintą padažą užpilame ant salotų lapų lėkštėje.

Sausoje keptuvėje apskrudiname graikinius riešutus, nuolat maišome, kad jie nesudegtų. Praaušusius patriname tarp rankų, kad atsiskirtų riešutų odelės. Didesnius riešutus sukapojame, o mažesnius paliekame sveikus, visus suberiame į lėkštę ant salotų lapų.

Ant duonos riekelių uždedame po gabalėlį ožkų sūrio ir kišame į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 5-10 minučių, kol duona lengvai apskrunda, o sūris suminkštėja. Apskrudusias duonos riekeles su sūriu dedame į lėkštę šalia salotų lapų.

Salotų gaminimas – DELFI nuotraukų galerijoje:

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Salotos
100 g Salotos
3 riekelė Ožkos sūris
3 riekelė Prancūziško batono
2 šaukštas Graikiniai riešutai
Padažas
4 šaukštas Graikinių riešutų aliejus
2 šaukštas Aviečių acto
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 1
Sudėtingumas :