© DELFI (D.Lauručio nuotr.)
Pagaminamas per: 20min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Salotų lapus nuplauname ir išdžioviname salotų džiovyklėje. Didesnius salotų lapus suplėšome, mažesnius paliekame sveikus ir sudedame į salotinę.

Pagaminame padažą salotoms: užsukamame indelyje actą suplakame su aliejumi ir prieskoniais. Pagamintą padažą užpilame ant salotų lapų lėkštėje.

Sausoje keptuvėje apskrudiname graikinius riešutus, nuolat maišome, kad jie nesudegtų. Praaušusius patriname tarp rankų, kad atsiskirtų riešutų odelės. Didesnius riešutus sukapojame, o mažesnius paliekame sveikus, visus suberiame į lėkštę ant salotų lapų.

Ant duonos riekelių uždedame po gabalėlį ožkų sūrio ir kišame į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 5-10 minučių, kol duona lengvai apskrunda, o sūris suminkštėja. Apskrudusias duonos riekeles su sūriu dedame į lėkštę šalia salotų lapų.

Salotų gaminimas – DELFI nuotraukų galerijoje:

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai