© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešlai sumaišyti miltus, druską, cukrų (1 v.š.). Sviestą supjaustyti nedideliais kvadratukais, dėti į miltų masę ir viską sumaišyti kombaine ar sutrinti rankomis.

Actą sumaišyti su lediniu vandeniu, pilti į tešlą, gerai suminkyti. padaryti iš tešlos rutulį, po to truputį pakočioti, kaip blyną, susukti į maisto plėvelę ir dėti į šaldytuvą, palikti per naktį ar bent 3 val.

Išimtą tešlą pabarstyti miltais ir pakočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (32 cm skersmens). Apipjauti lygiai kampus ir kartu su kepimo popieriumi dėti 15 min. į šaldytuvą. (Iš likusios tešlos galima padaryti mini pyragiuką). Slyvas supjaustyti skiltelėm, dvi palikti nepjaustytas.

Pasidaryti slyvų glazūrą: dvi slyvas sutarkuoti tarka, užberti cukrumi ir nemaišyti! Dėti ant viryklės ir virti apie 7 min., pertrinti per sietelį ( minkštimas nereikalingas).

Tešlą išimti iš šaldytuvo ir kartu su popieriumi dėti į kepimo formą, paliekant nedidelius bortelius. Ant viršaus gražiai išdėlioti slyvas ir pabarstyti 2 v.š. cukrumi. Slyvose daug pektino, todėl skystis sustings kaip želė ir neišbėgs. Suformuoti gražiai kraštus, aptepti lydytu sviestu ir pabarstyti cukrumi.

Kepti 180°C orkaitėje 45 min. Leisti atvėsti 10 min ir aptepti slyvų glazūra. Patiekti geriau šiltą (galima pašildyt mikrobanginėje), skanu su ledais ar plakta grietinėle.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai