Prancūziškas slyvų pyragas

Autorius: Laima Matutytė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešlai sumaišyti miltus, druską, cukrų (1 v.š.). Sviestą supjaustyti nedideliais kvadratukais, dėti į miltų masę ir viską sumaišyti kombaine ar sutrinti rankomis.

Actą sumaišyti su lediniu vandeniu, pilti į tešlą, gerai suminkyti. padaryti iš tešlos rutulį, po to truputį pakočioti, kaip blyną, susukti į maisto plėvelę ir dėti į šaldytuvą, palikti per naktį ar bent 3 val.

Išimtą tešlą pabarstyti miltais ir pakočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (32 cm skersmens). Apipjauti lygiai kampus ir kartu su kepimo popieriumi dėti 15 min. į šaldytuvą. (Iš likusios tešlos galima padaryti mini pyragiuką). Slyvas supjaustyti skiltelėm, dvi palikti nepjaustytas.

Pasidaryti slyvų glazūrą: dvi slyvas sutarkuoti tarka, užberti cukrumi ir nemaišyti! Dėti ant viryklės ir virti apie 7 min., pertrinti per sietelį ( minkštimas nereikalingas).

Tešlą išimti iš šaldytuvo ir kartu su popieriumi dėti į kepimo formą, paliekant nedidelius bortelius. Ant viršaus gražiai išdėlioti slyvas ir pabarstyti 2 v.š. cukrumi. Slyvose daug pektino, todėl skystis sustings kaip želė ir neišbėgs. Suformuoti gražiai kraštus, aptepti lydytu sviestu ir pabarstyti cukrumi.

Kepti 180°C orkaitėje 45 min. Leisti atvėsti 10 min ir aptepti slyvų glazūra. Patiekti geriau šiltą (galima pašildyt mikrobanginėje), skanu su ledais ar plakta grietinėle.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

140 g Sviestas
185 g Miltai
3 šaukštas Vanduo
1/2 šaukštelis Obuolių actas
160 g Cukrus
1/2 šaukštelis Druska
800 g Slyvos
Porcijos: 10
Sudėtingumas :