Prancūziškas bulvių apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną smulkiai.

Sūrį supjaustykite 1 cm storio riekelėmis.

Dviem šaukštais sviesto ištepkite kepimo formą, likusį šaukštą dėkite į įkaitintą keptuvę su šoninės gabaliukais.

Apkepkite kelias minutes, kol apskrus, ir suberkite į dubenį, ištiestą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai.

Į keptuvę su likusiais šoninės riebalais suberkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai paruduos.

Supilkite vyną ir virkite 5 minutes ant nedidelės ugnies.

Suberkite bulves, prieskonius ir vis pamaišant kepkite apie 10 minučių.

Bulves ir keptą šoninę padalinkite į dvi dalis.

Pusę bulvių suberkite į kepimo indą ir išlyginkite. Užberkite vieną dalį šoninės ir sudėkite pusę sūrio riekelių.

Ant viršaus vėl supilkite bulves su svogūnais, užberkite likusią šoninę ir uždėkite likusį sūrį.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Tinka: Gurmanams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai