Prancūziškai keptas viščiukas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Minkštą sviestą išsukite su druska ir pipirais. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite viščiuko paviršių.

Viščiuko vidų ištrinkite Provanso žolelių mišiniu.

Viščiuką dėkite į gilų kepimo indą, apkaišykite sutraiškytomis česnako skiltelėmis, apiberkite Provanso žolelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos. Kas 20-30 minučių viščiuką apipilkite išsiskyrusiomis sultimis.

Iškeptą viščiuką įvyniokite į foliją ir padėkite atokiau.

Kepimo inde likusį skysti su česnakais supilkite į puodą ir virkite. Supilkite vandenį, vyną ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.

Padažą perkoškite, pagardinkite žolelėmis ir supilkite aliejų.

Viščiuką supjaustykite ir apipilkite padažu.

Tinka: Gurmanams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai