Įdaryta vištienos krūtinėlė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
4.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Ant pjaustymo lentelės pasiguldykite vištienos krūtinėles. Ant kiekvienos jų dėkite po ketvirtadalį špinatų, sūrio ir pomidoro. Kiekvieną krūtinėlę susukite į suktinuką. Sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

Dubenyje išmaišykite kiaušinių baltymus ir sultinį. Į plačią gilią lėkštę suberkite miltus. Kiekvieną vištienos krūtinėlės suktinuką apvoliokite miltuose, tuomet baltymų ir sultinio masėje, tuomet vėl miltuose.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų – tuomet jose iš visų pusių apkepkite vištienos krūtinėlės suktinukus, tol kol jie gražiai apskrus. Apkeptus suktinukus sudėkite į kepimo skardą ir 20-iai minučių pašaukite į orkaitę. Per tą laiką pasigaminkite padažą.

Nedidelėje keptuvėje patroškinkite supjaustytus pomidorus, špinatus, supilkite sultinį, actą, įberkite baziliko. Leiskite padažui užvirti ir troškinkite dar maždaug dvi minutes. Paskaninkite druska ir grūstais pipirais.

Suktinukus ištraukite iš orkaitės. Kiekvieną supjaustykite maždaug 3 centimetrų storio riekelėmis. Sudėkite į lėkštes ir apliekite pomidorų padažu. Patiekalą papuoškite špinatų lapais. Tai puiki idėja šeimos pietums.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai