Plovas su krevetėmis ir midijomis

© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Midijas nuplaukite šepetėliu, sudėkite į puodą ir uždengę virkite, kol atsivers geldelės. Neatsidariusias geldeles išmeskite. Svogūną, česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite. Pipirus supjaustykite nedideliais kubeliais. Šafraną ištirpinkite šaukštelyje šalto vandens. Ryžius kruopščiai perplaukite.

Į didelę keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite smulkintus svogūnus ir česnakus bei paprikas. Maišydami kepkite 4 minutes. Supilkite likusį aliejų, suberkite maltas paprikas, sudėkite ryžius. Greitai išmaišykite ir patroškinkite 2 min.

Sudėkite į keptuvę konservuotus pomidorus, šafraną su vandeniu, išmaišykite ir patroškinkite dar 2 min.

Supilkite 1 litrą karšto vištienos sultinio, kai užvirs, sumažinkite kaitrumą ir neuždengę troškinkite 12 min., kol išgaruos skystis. Jei ryžiai dar bus kieti, įpilkite pusę stiklinės (ne daugiau) sultinio ir patroškinkite, kol išvirs ryžiai.

Sudėkite krevetes ir midijas. Uždenkite keptuvę folijos lapu ir troškinkite 4 – 5 min. Apibarstykite plovą petražolėmis, ant viršaus uždėkite citrinos skiltelių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Ryžiai
500 g Midijos kriauklelėse
500 g Tigrinės krevetės
1 vnt. Svogūnai
5 skiltelė Česnakai
2 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
2 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
4 šaukštas Pomidorų pasta
žiupsnelis Šafranai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 l Vištienos sultinys
2 vnt. Citrinos
sauja Petražolės
pagal skonį Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :