Plovas su kepta lydeka ir šparagais

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Puode įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną.

Įspauskite česnaką, sudėkite ryžius, supilkite vyną. Vynui nugaravus, supilkite sultinį – ryžius virkite apie 10-12 minučių.

Ryžius padalinkite į dvi lygias dalis. Į pirmąją dalį supilkite grietinėlę, sudėkite pusę smulkiai tarkuoto kietojo sūrio, šiek tiek druskos, rozmarinų, sviestą – šiek tiek pakaitinkite.

Likusius ryžius pagardinkite moliūgų tyre, sudėkite likusį kietąjį sūrį, šiek tiek sviesto, žiupsnelį druskos – taip pat lengvai pakaitinkite. Abu puodus su ryžiais gerai išmaišykite.

Keptuvėje iškepkite druska bei pipirais pagardintą lydekos filė ir smidrus – iš abiejų pusių, po 2 minutes. Paimkite lėkštę – pusėje jos turėtų atsidurti plovas su grietinėle, o kitoje – plovas su moliūgų tyre. Ant viršaus uždėkite žuvį ir šparagus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Ryžiai
40 g Svogūnai
60 ml Baltas saldus vynas
10 g Druska
20 ml Alyvuogių aliejus
1 skiltelė Česnakai
400 ml Daržovių sultinys
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Rozmarinai
100 g Moliūgų tyrė
100 ml Grietinėlė
100 g Kietasis sūris
50 g Sviestas
200 g Lydekos filė
200 g Šparagai
Sudėtingumas :