© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Puode užvirkite vandenį, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Kai šis ištirps, pastoviai maišydami suberkite druską, cukrų ir persijotus miltus.

Maišydami mediniu šaukštu tešlą virkite kelias minutes, kol ji taps gelsva ir atšoks nuo puodo kraštų. Tešlą nuimkite nuo ugnies ir atšaldykite iki 70 laipsnių. Tada tešlą maišykite mediniu šaukštu ir sukant po vieną įmuškite kiaušinius. Stebėkite, ar tešla reikiamo tirštumo - jeigu per tiršta, įdėkite dar vieną kiaušinį. Per tirštos tešlos sausainiai mažai išsipučia, o per skystos - būną išplerę, negražūs, supuolę.

Paruoštą tešlą švirkštu išspauskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 18-20 minučių karštai, o kai pyragėliai pagels - vėsiau, kad sausainukai gerai išdžiūtų ir taptų tuščiaviduriai.

Iškeptus sausainius atvėsinkite ir aštriu peiliu nupjaukite viršų. Grietinėlę su cukraus pudra išplakite iki standumo ir švirkštu įspauskite į prapjautus sausainius. Tada uždenkite nupjauta dalimi ir apibarstykite cukraus pudra.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Velykų stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai