„Pina Colada“ keksiukai

Autorius: Rūta Kniežaitė
„Pina Colada“ populiari Puerto Rike jau nuo 1978 m. Rekomenduoju visiems išsiilgusiems vasaros arba tropikų skonio.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

Ananasus sudėkite ant sietelio ir leiskite jiems nuvarvėti.

Minkštą sviestą plakite su cukrumi, kol masė pabals ir taps panaši į purų sviestinį kremą.

Po vieną, maždaug kas pusę minutės, įplakite kiaušinius. Supilkite grietinėlę, romą arba „Pina Colada“ likerį, suberkite persijotus birius produktus ir viską išmaišykite iki vienalytės masės.

Galiausiai įmaišykite kubeliais pjaustytus ananasus.

Tešla turi būti tirštoka, bet gana puri.

Keksiukus kepkite apie 20 – 25 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje, kol šie gražiai pakils ir sutvirtės.

Tuomet sumaišykite maskarponę su iki standumo išplakta grietinėle ir cukraus pudra. Šį kremą raitykite ant atvėsusių keksiukų. Gausiai pabarstykite kokosų drožlių, papuoškite įsmeigdami ananasų gabalėlį, vyšnaitę ar braškę.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

24 keksiukams reikės:
250 g Miltai
3 vnt. Kiaušiniai
250 g Cukrus
230 g Sviestas
200 ml Grietinėlė
400 g Konservuoti ananasai
2 šaukštas Romas šviesus arba Pina Colada likeris (nebūtinai)
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1/2 šaukštelis Soda
1/2 šaukštelis Druska
Kremui:
250 g Maskarponės sūris
200 ml Grietinėlė
Kokoso drožlės
Papuošimui:
Konservuoti ananasai
Vyšnios arba braškės
Sudėtingumas :