PIKANTIŠKI pyragėliai

 (6)
Šiuos pyragėlius galite patiekti ir kaip užkandžius, tik tuomet juos darykite per pusę mažesnius.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į maisto smulkintuvą sudėkite taukus, sviestą, miltus ir druską. Smulkinkite, kol masė primins trupinius. Po truputį supilkite vandenį. Kai tešla sulips į rutulį, išimkite iš smulkintuvo, apvyniokite plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite obuolius. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite truputį sviesto, suberkite svogūnus, salierus bei obuolius ir pakepinkite, kol svogūnai taps permatomi. Sudėkite į dubenėlį.

Toje pačioje keptuvėje nuolat maišydami pakepinkite faršą ir kartu su petražolėmis sudėkite į dubenėlį su svogūnais, salierais ir obuoliais. Pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite ir leiskite atvėsti.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaukite, kol ji bus kambario temperatūros (tuomet ji kepdama nesutrūkinės). Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite 15 cm skersmens apskritimus.

Ant kiekvieno apskritimo uždėkite įdaro. Kraštelius sudrėkinkite vandeniu ir suimkite taip, kad gautumėte krepšelius su skylutėmis. Juos pripildykite įdaro ir pabarstykite džiūvėsėliais. Patepkite plaktu kiaušiniu.

Išdėliokite pyragėlius ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 30 min.

Valgykite vienus arba patiekite su obuoliene.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
100 g Taukai
100 g Sviestas
450 g Miltai
žiupsnelis Druska
6 šaukštas Vanduo
Įdarui:
1 vnt. Obuoliai
1 vnt. Svogūnai
50 g Salierai
225 g Kiaulienos faršas
sauja Petražolės
50 g Sūris
4 šaukštas Malti džiūvėsėliai
1 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :