Pikantiškas svogūnų pyragas

 (5)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
4.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešlai:

Miltus ir druską persijokite. Dubenyje gerai išsukite kambario temperatūros sviestą, įmaišykite rikotą, ir kai masė bus vienalytė - išplaktą kiaušinį.

Į šią masę paeiliui suberkite miltus ir supilkite vyną ir užminkykite tešlą. Sukočiokite ją į rutulį ir padėkite pusvalandžiui šaltai.

Kol tešla brinks, pasiruoškite įdarą.

Razinas užplikykite ir palikite pabrinkti.

Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. kai pravės, sumaišykite su mirkytomis razinomis bei pinijų sėklomis.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais 23 cm skersmens pyrago skardą.

Tešlą iškočiokite truputį didesnę nei kepimo forma, kad gautųsi kraštai. Įklokite ją į formą ir subadykite šakute.

Ant tešlos sudėkite svogūnų įdarą, gražiai išlyginkite.

Dubenyje iki putų išplakite grietinę su kiaušiniais. Pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite muskatą ir tarkuotą parmezaną.

Masę supilkite ant svogūnų ir gražiai užraitykite tešlos kraštus.

Kepkite, kol tešla gražiai pagels (30-35 minutes). Patiekite karštą arba kambario temperatūros.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
250 g Kvietiniai miltai
6 šaukštas Rikotos sūris
100 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
3 šaukštas Baltas sausas vynas
Įdarui:
800 g Svogūnai
2 šaukštas Aliejus kepimui
8 šaukštas Grietinė
4 vnt. Kiaušiniai
50 g Razinos
50 g Pinijos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Muskato riešutai
100 g Parmezano sūris
Porcijos: 5
Sudėtingumas :