© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
4.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Špinatus sudėkite į puodą ir užpilkite 2/3 stiklinės verdančio vandens, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Po minutės špinatus gerai išmaišykite, vėl uždenkite – procedūrą pakartokite dar du kartus. Per tą laiką špinatai turi suminkštėti. Nukoškite, leiskite nuvarvėti.

Itin smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus, sumaišykite su špinatais. Kiaušinius išplakite su druska ir muskato riešutu. Plakinį sumaišykite su špinatais.

Susmulkinkite fetos sūrį – tai galima padaryti šakute arba rankomis. Sudėkite jį į špinatų masę ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Tik dabar iš šaldiklio išimkite filo tešlą ir padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną dalį laikinai pridenkite drėgnu rankšluosčiu. Su filo tešla reikia dirbti labai sparčiai – ji labai greitai džiūsta.

Klokite filo tešlą po vieną sluoksnį į kepimo formą. Prieš dėdami naują sluoksnį, ankstesnį ištepkite alyvuogių aliejumi. Paskutinius keturis filo tešlos lakštus klokite taip, kad kiekvieno iš jų kraštas nutįstų už kepimo formos ribų.

Į tešlos lakštais išklotą kepimo formą sudėkite špinatų ir fetos įdarą, užklokite likusią puse fito tešlos lakštų (kaip kad darėte, klodamos juos į skardą). Tada ant viršaus užlenkite išlindusius pagrindo lakštus, pyrago viršų patepkite aliejumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol tešla įgaus auksinį atspalvį. Šis pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai