Pievagrybiais įdaryti vištienos suktinukai

Pievagrybiais įdaryti vištienos suktinukai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite.

Svogūną smulkiai supjasutykite ir dėkite kepti į sviestą su pievagrybiais. Kepkite maišant apie 5 minutes, įberkite miltų, gerai išmaišykite. Įpilkite pieno ir maišykite kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šoną.

Vištienos filė perpjaukite išilgai, kad gautųsi du ploni ir gana dideli kepniukai. Apibarstykite druska ir pipirais.

Į kepsniuko vidurį dėkite didelį šaukštą atvėsusių pievagrybių ir susukite. Suktinukus galite surišti siūlu arba susmeigti mediniais smeigtukais per vidurį ir galuose.

Suktinukus sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą arba kepimo indą.

Medų išlydykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir garstyčiomis. Šiuo mišiniu aptepkite suktinukus.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Patiekite su bruknių uogiene.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Vištienos filė
200 g Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštas Miltai
150 ml Pienas
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1 šaukštelis Medus
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštelis Garstyčios
Porcijos: 4
Sudėtingumas :