Pieniškas suflė

Pieniškas suflė – lengvas, švelnus desertas. Jis turi tik du trūkumus – reikia patiekti iš karto iškepus ir jį labai greitai suvalgo.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Karščiui atspariame inde sumaišykite miltus ir 300 g cukraus pudros, sudėkite sviestą, 6 trynius, viską išmaišykite iki vientisos masės ir užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės. Plona srovele supilkite pieną, nuolat maišydami, kol masė užvirs.

Sumažinkite kaitrumą ir nuolat maišydami virkite 10 – 15 min. (kol sutirštės). Nukaiskite, įberkite į masę vanilinio cukraus, išmaišykite, perkoškite, kad neliktų gumulėlių, ir palikite atvėsti. Masę vis pamaišykite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė.

Kai masė bus beveik atvėsusi, supilkite likusius 4 išplaktus baltymus. 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, į jas įberkite 2 šaukštus cukraus pudros, dar 2 – 3 min. paplakite. Išplaktus baltymus sudėkite į masę, gerai išmaišykite.

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir 1 šaukštu cukraus pudros. Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 170 – 180 laipsnių orkaitėje 20 – 25 min. Masė turi pakilti.

Suflė reikia valgyti iš karto išėmus iš orkaitės. Patiekite toje pačioje kepimo formoje, apibarstykite cukraus pudra. Galite patiekti su ledais, papuošti šviežiais ar konservuotais vaisiais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 l Pienas
10 vnt. Kiaušiniai
55 g Sviestas
130 g Miltai
300 g Cukraus pudra
4 šaukštelis Cukraus pudra pabarstymui
1 pakelis Vanilinis cukrus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :