Pica „Marinara“



Ši labai populiari itališka pica kepama su pomidorais česnakais, kvapniomis žolelėmis, alyvuogių aliejumi ir parmezanu. Visada dedama juodųjų alyvuogių.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pasiruoškite tešlą picos padui. Sumaišykite abiejų rūšių miltus, mieles, 2 žiupsnelius druskos ir 2 šaukštelius cukraus, pusę stiklinės 35 laipsnių karštumo vandens, dubenyje išplaktus kiaušinius, alyvuogių aliejų, maišydami įpilkite dar šiek tiek vandens. tešlą turi būti minkšta, nelipti prie rankų. Tešlą susukite į rutulį, 1 val. palikite šiltoje vietoje. Tešla turi iškilti ir dvigubai padidėti.

Iškilusią tešlą iškočiokite į 5 – 7 mm storio apskritą lakštą. Aptepkite picos padą alyvuogių aliejumi, keliose vietose pabadykite šakute.

Pasigaminkite padažą. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, perpjaukite išimkite sėkleles. Sutrinkite pomidorų minkštimą su druska įberkite 1 šaukštą cukraus ir įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Jei padažas skystokas, nusunkite dalį skysčio.

Padažu aptepkite picos pagrindą. Apibarstykite smukintais bazilikų lapeliais, užberkite smulkinto česnako, išdėliokite perpus perpjautas juodąsias alyvuoges, apibarstykite raudonėliais ir tarkuotu parmezanu.

Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite iki 20 min. iškepusią picą supjaustykite į 6 – 8 gabalėlius, patiekite dar karštą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Picos pagrindui:
1 stiklinė Kvietiniai miltai
1 stiklinė Miltai kvietiniai rupūs
2 žiupsnelis Druska
2 šaukštelis Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
5 g Mielės
Picos viršui:
250 g Pomidorai
3 šakelė Bazilikai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
50 g Parmezano sūris
12 vnt. Juodosios alyvuogės
3 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
pagal skonį Cukrus
pagal skonį Raudonėliai
Sudėtingumas :