© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
4.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Provanse į pesto nededama riešutų, Austrijoje vietoje riešutų dedama moliūgų sėklų, o Vokietijoje baziliką pakeičia laukinis česnakas. Be to, esti „raudonoji“ pesto rūšis, kur padažas „nudažomas“ saulėje džiovintais pomidorais.

Gaminimas:

Smulkintuve susmulkinkite riešutus ir česnaką, sudėkite baziliką ir šiek tiek citrinos sulčių. Neišjungdami smulkintuvo, supilkite alyvų aliejų ir parmezaną, taip pat druskos pagal skonį. Jei padažas pernelyg tirštas, įpilkite dar aliejaus.

Paruoštas padažas tradiciškai patiekiamas su makaronais ar žuvimi, tačiau galima naudoti ir užkandžiui, tarkime, patiekti prie skrudintos duonos.

Galite eksperimentuoti su ingredientais padažui, rinkdamiesi juos pagal savo skonį: pavyzdžiui, kartu su baziliku įdėti šiek tiek šviežių petražolių, vietoje kedrų riešutų naudoti graikiškus.

Paruošimo būdas: Be puodo/keptuvės
Recepto kilmė: Italijos virtuvė
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Naujausi recepetai