Persimonų putėsiai

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Želatiną pamerkite šaltame vandenyje – palaukite, kol išbrinks. Tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje – minutei joje pamerkite žvaigždinius anyžius.

Vieną persimoną puošybai atsidėkite į šoną. Likusius vaisius supjaustykite gabalėliais, užpilkite vandeniu ir virkite apie 10-12 minučių. Tada persimonus pertrinkite per sietelį, pagardinkite cukrumi, sudėkite kiaušinių baltymus ir citrinos rūgštį.

Plakite, kol masė pradės priminti putėsius. Tada pro truputį į masę pilkite želatiną – vis plakdamos. Gautą putėsių masę padalinkite į stiklo taures ir padėkite į šaldytuvą.

Prieš patiekiant, persimonų putėsius papuoškite persimonų skiltelėmis ir žalios mėtos lapeliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Putėsiams:
700 g Persimonai
1 stiklinė Cukrus
5 vnt. Kiaušinių baltymai
20 g Želatina
180 ml Vanduo
6 vnt. Anyžiai
1 žiupsnelis Citrinos rūgštis
Papuošimui:
2 šakelė Mėtos
5 skiltelė Persimonai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :