© Recepto autorė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Fajitos yra tobulas patiekalas ne tik vakarienei ar pietums, bet ir iškylai gamtoje ar vakarienei draugų rate. Smagiausias procesas – pačiam “susikonstruoti“ fajitą – visus ingredientus patiekite ant stalo ir kiekvienas valgytojas gali ant tortilijos užsidėti tiek ingredientų ir tokių, kokie jam patinka.

Prie fajitų taip pat labai tinka marinuoti mėlynieji svogūnai, gvakamolė, susmulkinti pomidorai, salotos ir tarkuotas sūris.

Gaminimas:

  1. Marinatui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.
  2. Jei vištienos krūtinėlės labai storos, tuomet jas perpjauname perpus. Storis per plačiausią vietą turėtų būti ~2,5–3,5 cm. Vištieną ištriname prieskoniais, dedame į indą, užpilame citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, dar kartą ištriname marinatu. Indą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame vištieną marinuotis kelias valandas arba pernakt. Vištieną galite palikti marinuotis kambario temperatūroje, kol iškepsite daržoves. Po to keptuvėje įkaitiname kelis valgomuosius šaukštus aliejaus, kepame vištienos krūtinėles iš abiejų pusių po 5–7 min. ant vidutinės ugnies, kol iškepa vidus. Iškeptą vištieną laikome sandariame inde, kad neatvėstų.
  3. Keptos daržovės – paprikas ir svogūną supjaustome juostelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, sudedame daržoves ir kepiname, kol šiek tiek suminkštėja. Daržovių nereikia perkepti. Iškeptas daržoves dedame į sandarų indą, kad neatvėstų.
  4. Tortilijas pašildome mikrobangų krosnelėje.
  5. Vištieną supjaustome į juosteles.
  6. Fajitos. Į tortilijos vidurį dedame šiek tiek vištienos juostelių, keptų daržovių, kelias kalendros šakeles, uždedame šiek tiek grietinės, aštraus padažo ir išspaudžiame citrinos skiltelę. Taip paruošiame kiekvieną fajitą. Fajitas reikėtų ruošti iškart prieš patiekiant.

Skanaus!

Pats metas išmėginti: vištienos <em>fajitos</em>
© Recepto autorė
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai