© Recepto autorė
Įvertinimas:
3.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Aš bulves tarkuoju dviejų tipų tarkomis – viena stambesne, kita smulkesne. Jei tarkuosite tik stambia tarka, sutarkuotos bulvės sunkiai susijungs su kitais ingredientais ir ne itin gerai iškeps, o sutarkavus bulves tik smulkia tarka, bulvių masė išeis gana skysta. Tad tarkuojant pusę bulvių stambiau, kitą pusę smulkiau – blynai iškepa idealiai.

Be to, šis receptas yra labai naudingas, kai norisi sunaudoti varškės ir dešros likučius. Vietoje dešros taip pat galite naudoti smulkiai supjaustytą karšto rūkymo kumpelį.

Gaminimas:

  1. Nulupame svogūną, susmulkiname.
  2. Dešreles supjaustome plonais griežinėliais.
  3. Varškę sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais naudojant šakutę. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais.
  4. Bulves nulupame. 3 bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias 2 – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kupiną valgomą šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius.
  6. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais.

Patobulinti bulviniai blynai – kas gi galėtų atsispirti?
© Recepto autorė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai