Patobulintas žemaitiškas šiupinys

 (4)
Patobulintas žemaitiškas šiupinys
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kruopas ir žirnius užmerkite iš vakaro.

Kiaulieną smulkiai supjaustykite ir dėkite virti į pasūdytą vandenį. Užvirus, vandenį nupilkite su atsiradusiomis putomis ir įpilkite šviežio.

Sudėkite prieskonius, griežinėliais pjaustytas morkas ir virkite apie 20 minučių.

Suberkite žirnius, konservuotus kukurūzus ir kruopas (vanduo turėtų apsemti per du pirštus)ir virkite dar apie 30-40 minučių, kol išvirs, o vandens nebeliks.

Paragaukite, jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų.

Prieš patiekiant išimkite lauro lapelius ir kadagio uogas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Kiauliena
2 vnt. Morkos
100 g Perlinės kruopos
200 g Žirniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
4 vnt. Kadagių uogos
4 vnt. Lauro lapai
1 indelis Konservuoti kukurūzai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :