© Recepto autorė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tačiau, kai akys nori, juk sunku sustoti, o dar kai taip skanu..! Kai patiekalas toks gardus, nelabai ir belieka ką pridurti, tiesiog reikia išbandyti savo virtuvėje ir susiplakus vieną kitą margaritą mėgautis meksikietiškos virtuvės skoniais!

Beje, vištieną nebūtina virti, galima naudoti ir keptą orkaitėje ar ant griliaus. Taip pat, jei norite papildomų skonių, vištieną galite sumaišyti su mėgstamais prieskoniais ar daržovėmis.

Gaminimas:

  1. Vištiena. Vištienos krūtinėles sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kad būtų apie 5 cm virš vištienos. Sudedame nuluptą svogūną, česnaką, pipirus, lauro lapelius, pagardiname druska. Vištieną verdame ~30 min. ant vidutinės ugnies nuo užvirimo pradžios. Jei vištienos krūtinėlės didesnės, tuomet gali tekti pavirti truputį ilgiau. Kai vištiena išverda, išimame iš puodo, paliekame šiek tiek atvėsti. Po to suplėšome į mažus gabalėlius.
  2. Padažas. Pomidorus, sultinį, nuluptą svogūną ir česnako skilteles sudedame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, supilame padažą, įdedame lauro lapelius, pagardiname druska, juodaisiais pipirais pagal skonį. Padažą kaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies ~20 min. vis pamaišant, kol padažas sutirštėja.
  3. Kitoje keptuvėje įkaitiname 100 ml aliejaus ant silpnos ugnies. Dedame vieną tortiliją, ją pakepiname trumpai iš abiejų pusių. Tortilija neturi apskrusti, tik suminkštėti. Iškepusią dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepame visas tortilijas.
  4. 2 tortilijas dedame į lėkštę, kiekvienos viduryje dedame po pora valg. š. vištienos, perlenkiame perpus. Tortilijas užpilame šiltu padažu, apšlakstome 2 valg. š. grietinės, apibarstome sūrio trupiniais, uždedame keletą riekelių avokado ir patiekiame. Taip paruošiame iš viso 4 lėkštes.

Skanaus!

Pasiruoškite vietos pilve: tortilijos su vištiena, naminiu pomidorų padažu ir sūriu
© Recepto autorė

Pastaba. Vištieną taip pat galite sumaišyti su marinuotais mėlynaisiais svogūnais.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai