Pasakiško skonio, nesaldus sūrių pyragas su datulėmis

 (1)
Šventinė moliūgo ir dviejų sūrių tarta
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Moliūgą apkepinkite aliejuje, įdėkite kepti į orkaitę 30 min.

3. Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus.

4. Pasiruoškite vidutinio dydžio tartoms skirtą formą. Iš gautos masės rankomis suformuokite krepšelį - tarto pagrindą. Pašaukite kepti į orkaitę 10 min.

5. Išplakite kiaušinius, Philadelphia sūrį, supilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų bei įtrupinkite česnako. Sudėkite baziliką ir sutrupintą gabalėliais fetos sūrį.

6. Dėkite moliūgo gabaliukus (arba apkepintą tyrę) ant tarto pagrindo, viską užpilkite sūrių mase. Ant viršaus išdėliokite pjaustytas datules ir užtrupinkite likusio fetos sūrio.

7. Kepkite orkaitėje apie 40-50 min. Tartas bus iškepęs, kuomet sūrių masė sukietės.

8. Jei norite, užtepkite ant datulių šiek tiek medaus ir įjunkite „grill“ funkciją kelioms minutėms.

9. Puoškite baziliku.

Skanaus!

MALSENA
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
100 g Malsena VISO GRŪDO avižiniai miltai
150 g Malsena VISO GRŪDO grikių miltai
100 g Kokosų aliejus
2 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
Įdarui
1 kg Moliūgai
7 vnt. Datulės
6 vnt. Kiaušiniai
350 ml Pienas
125 g Philadelphia sūris
100 g Fetos sūris
1 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Bazilikai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :