Trupinių pyragas „Skruzdėlynas“
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Neatidarytą kondensuoto pieno skardinę dėkite į puodą su vandeniu ir virkite 2 valandas.

Kol kondensuotas pienas verda, į persijotus miltus įtarkuokite šaltą sviestą. Išmaišykite.

Supilkite gerai išplaktus kiaušinius ir viską po truputį išmaišykite.

Tešlą gerai išminkykite ir padalinkite į kelis mažesnius gabaliukus, suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldymo kamerą 20 - 30 minučių. Tešla turi sušalti tiek, kad būtų galima ją sutarkuoti.

Sutarkuokite vieną tešlos gabaliuką ir trupinius paskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol trupiniai ima gražiai skrusti.

Iškeptus trupinius suberkite į dubenį ir taip pat iškepkite likusius tešlos gabalus.

Į iškeptus trupinius suberkite išmirkytas razinas ir kokoso drožles. Išmaišykite.

Atsargiai atidarykite išvirtą kondensuotą pieną (jis turėtų būti dar pakankamai karštas).

Supilkite ant trupinių ir išmaišykite.

Masę sukrėskite į norimą formą (dubenį ar pyrago formą išklokite maistine plėvele, kad vėliau būtų lengva išimti). Suspauskite, suslėkite ir pastatykite šaltai.

Kai pilnai atvės ir sukietės, išimkite iš formos.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai