Pasakiškai skanus obuolių pyragas

 (10)
Pasakiškai skanus obuolių pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paimkite stačiakampę 30 ir 20 cm kepimo formą, ištepkite ją sviestu, išklokite kepimo popieriumi, kad kraštai kiek išsikištų į išorę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Obuolius ir kriaušes nulupkite, perpjaukite kiekvieną į 4 dalis ir išimkite sėklas.

Puode pakaitinkite 100 g sviesto, suberkite 1 stiklinę cukraus, maišydami užvirinkite.

Kai cukrus ištirps, supilkite sirupą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite pakaitomis obuolių ir kriaušių skilteles.

Tešlai likusį 100 g sviesto ištrinkite su likusiu ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydami.

Miltus sumaišykite su muskato riešutu, kepimo milteliais ir druska.

Pusę miltų suberkite į masę su kiaušiniais, išmaišykite.

Supilkite pieną ir 0,5 stiklinės obuolienės, išmaišykite, suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.

Šia tešla užpilkite obuolius ir kriaušes.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol įkišus medinį pagaliuką prie jo nebelips tešla. Kepimo laikas – maždaug 35 min

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 vnt. Obuoliai
2 vnt. Kriaušės
0,5 stiklinė Obuolienė
220 g Sviestas
1,5 stiklinė Rudasis cukrus
2 stiklinė Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
100 ml Pienas
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Muskato riešutai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :