Pasakiškai skanus obuolių ir morkų pyragas

 (1)
Pasakiškai skanus obuolių ir morkų pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
2.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C.

Minkštą sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu, suberkite pusę cukraus ir gerai išplakite.

Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius.

Įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.

Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais.

Morkas ir obuolius sutarkuokite smulkia burokine tarka.

Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite migdolų miltus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis, mirkytas spanguoles. Tešla bus vidutinio tirštumo.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu.

Šaukite pyragą į iki orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. Jei jis sausas – pyragas iškepęs.

Leiskite pyragui atvėsti ir tik tada išimkite iš formos.

Apibarstykite cukraus pudra.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

120 g Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
200 g Rudasis cukrus
140 g Migdolų miltai
2 vnt. Obuoliai
2 vnt. Morkos
200 g Miltai
100 g Džiovintos spanguolės
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Muskato riešutai
0,5 šaukštelis Džiovinto imbiero milteliai
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :