Pasakiškai skanus bananų pyragas su karameline plutele

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0769 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestu ištepkite 20 cm skersmens kepimo formą.

60 gramų sviesto gerai išsukite su 60 gramų cukraus ir medumi ir juo padenkite formos dugną.

Dėkite bananų griežinėlius (griežinėliai turėtų būti 2 cm aukščio), vienas šalia kito.

Pyrago tešlai gerai išsukite likusį sviestą su likusiu cukrumi, įpilkite vanilinio cukraus ir įmuškite kiaušinius.

Viską gerai sumaišykite.

Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į sviestą, išmaišykite ir įpilkite medaus.

Vėl viską gerai išmaišykite.

Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai paskirstykite ją, kad nesugadintumėte pyrago viršaus.

Kepkite 35 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškepusį ir kiek pravėsusį pyragą apverskite ant lėkštės (bananai turi atsidurti viršuje).

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Viršui
2.5 vnt. Bananai
60 g Sviestas
60 g Cukrus
1 šaukštas Medus
Tešlai
150 g Sviestas
80 g Cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Medus
130 g Miltai
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
Porcijos: 8
Sudėtingumas :