Karamelinis pudingas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Vieną puodelį cukraus supilkite į dubenį.

Įmuškite kiaušinius, sudėkite kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite iki masė padidės ir taps šviesesnė.

Pieną supilkite į puodą ir užkaiskite.

Kol pienas šyla, pasiruoškite formeles: į kepimo formą ar skardą aukštais kraštais sudėkite 8 mažas keramikines kepimo formeles.

Į mažą puodą supilkite antrą cukraus puodelį, užpilkite vandens tiek, kad tik šiek tiek apsemtų. Užkaiskite ir kaitinkite maišant kol pradės virti ir švelniai paruduos (karamelizuosis).

Karamelę po lygiai išpilstykite į mažas keramikines formeles.

Pieną nuimkite nuo ugnies prieš pat užverdant (žiūrėkite, kad neužvirtų).

Maža srovele pieną pilkite į kiaušinių plakinį ir plakite.

Išplakus supilstykite į formeles ant karamelės.

Skardą kone iki viršaus ir iki pusės keramikinių formelių pripilkite vandens.

Dėkite kepti į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių.

Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Iš formelių išimkite tik jau atvėsusius.

Tinka: Gurmanams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai