Baklažano vėduoklė
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Baklažaną supjaustykite kaip vėduoklę (kotelio neperpjaukite ir nenupjaukite).

Vėduoklės griežinėlius gausiai įtrinkite druska ir palikite kelioms minutėms.

Nuplaukite ir nusausinkite.

Vidų įtrinkite išspaustu česnaku, pabarstykite pipirais, muskatu. Vėduoklę dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos arba į kepimo indą.

Svogūnus ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.

Sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis.

Vėduoklės tarpus arčiau kotelio prikiškite svogūno griežinėliais, arčiau viršūnėlės - pomidorų griežinėliais ir sūrio riekelėmis.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai