Kūčiukai
© Recepto autorė
Įvertinimas:
3.5417 24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paruošimas:

1. Sumaišykite vandenį/augalinį pieną su cukrumi ir mielėmis. Palikite 5 – 10 minučių.
2. Įmaišykite aguonas ir druską.
3. Įmaišykite po trečdalį miltų. Sudėję visus miltus jau galite imti ir tešlą minkyti rankomis, kol ji prie jų nebelips.
4. Tešlą įdėkite į švarų dubenėlį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 – 1,5 valandos.
5. Tadai vėl išminkykite tešlą ir padarykite rutuliuką.
6. Padalinkite jį į 8 dalis ir iš jų suformuokite tešlos dešreles.
7. Šias dešreles supjaustykite į maždaug 1 – 1,5 cm dydžio gabaliukus.
8. Kepkite 180°C orkaitėje 10 – 12 minučių. (Jeigu norite traškesnių kūčiukų - 15 – 17 min).

Receptu dalijasi Joys of Amber.

Šventiniam stalui: Kūčių stalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai

Ingredientai

1 stiklinės miltų
1/2 stiklinės vandens arba augalinio pieno (kambario temperatūros)
2 a. š. sausų mielių
1/5 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
1/4 stiklinės aguonų