Sušiai su lašiša ir agurkais
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
3.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Ryžius išvirkite, leiskite pravėsti ir sumaišykite su actu.

Ant bambukinio padėkliuko dėkite jūrų dumblių lakštą, uždėkite ryžių ir išsklaidykite plonu sluoksniu (tačiau ne iki pat kraštų. Itin svarbu palikti viršutinį kraštą šiek tiek nepadengtą ryžiais – susuktas sušis geriau susiklijuos).

Pirštu padarykite ruoželį ir į jį įdėkite lašišos ar agurko juostelę (arba abi iš karto).

Standžiai suvyniokite sušį paspausdami padėkliuku.

Supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.

Sušis patiekiamas paprastai taip: į atskirus indelius supilamas sojų padažas, sudedami Wasabi krienai. Pagaliukais kabinami krienai ir išmaišomi sojų padaže, tada jame mirkomas sušis ir valgomas.

Galima ir kitaip: ant sušio dedama krienų, apšlakstoma sojų padažu ir ragaujama. Truputį įgūdžių ir mėgausitės puikiu patiekalu!

Paruošimo būdas: Be puodo/keptuvės
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai