Orkaitėje kepti moliūgai su aviena

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Moliūgus perpjaukite horizontaliai pusiau ir pašalinkite šerdis su sėklomis. Moliūgų puseles padėkite ant skardos nupjautąja puse į viršų ir pasūdykite. Supilstykite į moliūgus daržovių sultinį ir pašaukite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes.

Česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Citrinų sultis sumaišykite su vienu šaukštu alyvuogių aliejaus ir nedideliu žiupsneliu druskos. Pomidorus nuplaukite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Moliūgo puseles iš orkaitės išimkite ir iš vidaus sutepkite alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių mišiniu.

Moliūgus užpildykite pomidorų puselėmis, česnakų griežinėliais, pjaustytomis petražolėmis ir dar kartą pašaukite į orkaitę. Kepkite apie dešimt minučių toje pačioje temperatūroje.
Rozmarino šakelę nuplaukite ir nusausinkite.

Keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų ir jame po tris minutes iš kiekvienos pusės kepkite avienos pjausnius su kauliuku. Įdėkite rozmarino šakelę, apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Moliūgų puseles iš orkaitės išimkite ir patiekite su avienos kepsneliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Moliūgai maži
8 vnt. Avienos nugarinės pjausniai
300 g Vyšniniai pomidoriukai
450 ml Daržovių sultinys
pagal skonį druska
2 skiltelė Česnakai
petra
sauja Petražolės
1 šaukštas Citrinų sultys
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šakelė Rozmarinai
pagal skonį Juodieji malti pipirai