© kumucia.com
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
4.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Pirmiausiai pasiruošiu masę kotletams.

Mėgstamos rūšies faršą, kiaušinius, džiūvėsėlius ar manų kruopas, druską, smulkiai kapotą česnaką, prieskonių mišinį mėsai ir žiupsnelį kmynų (geriau maltų) kruopščiai permaišau gilesniame inde. Masė turi būti ne skysta, jei matau, kad trūksta kietumo – įdedu dar džiūvėsėlių ar manų.

Faršą padalinu į 12 lygių dalių, formuoju rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką dedu ant vandeniu pašlakstyto darbastalio, pirmiausiai spaudžiu vandeny pamirkytu puodelio dugnu iki norimo storio paplotėlio, tuomet viršum išpjaunu taisyklingą apvalią formą.

Nuimu nereikalingus kraštus, pakeliu puodelį ir storesniu peiliu perkeliu kotletą ant skardos. Prieš formuojant sekantį kotletą, iš naujo sudrėkinu dugną ir stalą, tuomet faršas nelips prie paviršių. Kotletai turi būti bent 1cm storio, man skaniausi – apie 1,5cm aukščio.

Orkaitėje kepti kotletai
© kumucia.com

Paruoštus kotletus lengvai patepu truputį išplaktu kiaušinio baltymu
ir apibarstau sezamo sėklomis.

Kepu 180C kaitroje apie 40min.

Tiekiu su duona, daržovėmis ar bulvių/kruopų koše, arba suvožiu bandelėje su salotų lapais, šviežiomis daržovėmis ir majoneziniu padažu.

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai