Orkaitėje kepti kotletai

 (5)
Kai reikia pamaitinti būrį žmonių arba kai norisi kotletukų, keptų be riebalų, lipdau ir gaminu juos orkaitėje.
© kumucia.com
Įvertinimas:
3.4286 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dubeny labai gerai išmaišau faršą, druską, kiaušinius (vieną baltymą atskiriu į stiklinę), česnakų ruošinio arba 8-10 šviežių kapotų skiltelių, adžiką (ar kitokių mėsos prieskonių), manų kruopas, grietinę.

Gautą masę padalinu į 12 dalių ir, vis padrėkindama rankas, formuoju rutuliukus ir dedu juos į skardą, išklotą aliuminio folija. Šaukštu paspaudžiu viršūnes, patepu jas išplaktu baltymu ir užberiu po žiupsnelį
sėklų mišinio

Kepu apie 40-45 min. 180 C.

Tiekiu karštus su daržovėmis, padažais ir juoda duona. Žinoma, tiks ir su bulvėmis, ir su grikiais, ryžiais…

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Malta mėsa
1 šaukštelis Druska
3 vnt. Kiaušiniai
8-10 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Prieskoniai mėsai
1 stiklinė Manų kruopos
2 šaukštas Grietinė
2 šaukštas Sėklų mišinys salotoms