Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis

© Shutterstock
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Visų pirma žuvį reikia tinkamai apdoroti – nuskusti žvynus ir išimti vidurius. Po to žuvį kruopščiai nuplaukite.

Nuplautos lydekos šonuose įpjaukite odą keliose vietose – nuo priekio iki uodegos. Tuomet žuvies vidų ištrinkite prieskoniais – druska, pipirais ir citrininiais pipirais.

Į vidų taip pat sudėkite žoleles bei sviesto gabalėlius ir sutraiškytas česnako skilteles.
Lydeką patogiai paguldykite į kepimo formą ir vėl prieskoniais apibarstykite žuvį iš išorės.

Viską atlikus – žuvis jau parengta kepimui. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir įdėję lydeką į kepimo skardą kepkite orkaitėje maždaug valandą.

Kepimo metu kartkartėmis galite žuvį apšlakstyti išbėgusiomis sultimis.

Iškepusią lydeką apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite su mėgstamu garnyru.

www.DELFI.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

800 g Lydeka
3 šaukštas Sviestas
1 šaukštelis Citrininiai pipirai
3 skiltelė Česnakas
2 Šalavijo lapeliai
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Juodieji pipirai
1 šakelė Čiobreliai
1 šakelė Raudonėliai
Sudėtingumas :