© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.0000 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Vištą gerai ištriname prieskoniukais: pipirai, druska, česnakai, vištienos prieskoniai; galimas ir medus, tada įgauna gražią auksinę spalvą. Aš laikiau šaltai per naktį. Bet jeigu šeimyna nori greitai, pakaks palaikyti porą valandų gerai įtrintą prieskoniais.

Vištą užmauname ant stiklainio, kuriame įpilta iki pusės vandens (jei reikia vištos apačią dar įpjauname, kad būtų galima užmaut ant stiklainio).

Dedame į skardą, kuri taip pat pripilta vandens; kepant vis pažiūrime, kad skardoj vanduo neišsektų; jei išsenka, vis pripilam dar - šilto, kad nesutrūktų stiklainis. Daug kartų kepiau, stiklainis nesutrūko - tad bijotis šukių tikrai nereikia!

ORIGINALI orkaitėje kepta višta
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kepiau orkaitėje apie 2 val., kol gražiai apskrudo ir dieviškas aromatas sukvietė namiškius į virtuvę. Iškepta nuimama nuo stiklainio ir patiekiama ant stalo.

ORIGINALI orkaitėje kepta višta
© Asmeninio archyvo nuotr.
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai